Lite fakta om Rossön

Rossön – är en tätort i Strömsunds kommun och kyrkbyn i Bodums socken.

Orten ligger i Ångermanland, och sedan 1974 i Jämtlands län. Rossön var 1863–1951 centralort i Bodums kommun. Rossön ligger cirka 45 km öster om Strömsund, och här ligger församlingskyrkan, Bodums kyrka. Länsväg 346 går genom orten, som ligger invid Bodumsjön som ingår i Fjällsjöälvens vattensystem. I Rossön finns en gammal järnvägsstation längs tvärbanan Hoting–Forsmo. Stenåldersmuseet i Rossön har en samling med flera hundra artefakter. Föremålen är insamlade av paret Eian och Rudolf Hansson och är upphittade främst i närområdet. Det finns även en 9-håls golfbana på orten.

Rossön – här fostras skideliten. Byn Rossön, belägen vid Bodumsjön cirka 45 kilometer öster om Strömsund, anses av många som Ångermanlands pärla. Den lilla mysiga byn är belägen på toppen av ett sjörikt landskap som lockar med fiske i Fjällsjöälvens vattensystem och många spännande naturupplevelser. Byn stoltserar med dryga 400 invånare, 18 mil stränder, susande storskogar, 9-håls golfbana och flygfält. I Rossön finns drygt 15 aktiva föreningar, varav en har fostrat fram en av Sveriges duktigaste sprintskidåkare, Robin Bryntesson född och uppvuxen i byn. Många olika företag: I Rossön finns omkring 50 små och stora företag inom olika branscher. Det största företaget är snöplogstillverkaren Mählers, som tillverkar produkter inom snöröjning, sandning, sopning och grusvägsunderhåll för fyra olika fordonsgrupper. 2021 var året då engagemanget i byn gjorde att vi fick fiber till Rossön.

Rossön – för att nämna några kända profiler från byn, Kjell Höglund, Sigvard Jonsson, Adolf Wiklund, Eric Gnista, Robin Bryntesson mfl.